Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Jouw gezinssituatie

Laagdrempelige, praktische en psychosociale begeleiding gericht op gezin, jeugd, opvoeden en relatie(s) met als doel weer in balans te zijn met het gezin en/of jezelf. 

Opvoeding
Elke ouder of verzorger heeft wel eens vragen over de opvoeding van zijn of haar kind. Het opvoeden kent behoorlijk wat uitdagingen, zeker wanneer er thuis problemen zijn. Dan is tijdelijke begeleiding die praktische handvatten biedt een oplossing. Bijvoorbeeld door het vergroten van de opvoedingsvaardigheden of inzicht krijgen in ontwikkelingsfases van kinderen. Of door het samen aanbrengen van structuur en rust in huis. Of hoe de opvoeding (makkelijker) te combineren met het huishouden en werk. Lees het praktijkvoorbeeld

Snel naar
Foto Moeder Kind En Begeleider

Relaties
Als relaties binnen en/of buiten het gezin niet lekker lopen, kun je gevoelens als somberheid, angst, onmacht en eenzaamheid ervaren. Deze gevoelens kunnen invloed hebben op jouw functioneren. In de begeleiding ligt de focus op het herstellen van relatie(s) en het vergroten van de communicatieve vaardigheden. We bespreken samen hoe je jezelf en het gezin de ruimte kunt geven om te groeien.

Tijdens de begeleiding is respect voor jouw normen en waarden belangrijk 
Wij werken vanuit respect voor jouw normen en waarden en die van de andere gezinsleden. En tonen dit ongeacht jouw sociale of economische situatie, levensbeschouwing, politieke overtuiging, opleiding, afkomst, geaardheid, sekse of leeftijd. We werken met het hele gezin toe naar een oplossing die het beste werkt voor zowel het kind als de ouder of verzorger.