Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu

Jij en je licht verstandelijke beperking

Een licht verstandelijke beperking zie je meestal niet aan je uiterlijk, maar je hebt wel vaker moeite met leren, het oplossen van problemen, begrijpen van de taal en uiteenlopende sociale- en praktische vaardigheden. Met begeleiding op maat zorgen we ervoor dat jij, of jouw kind, de hulp krijgt die je/het verdient.
 

Wanneer je een licht verstandelijke beperking hebt, kijken we samen naar wat je wel kunt om zo jouw zelfstandigheid te vergroten. Dat doen we door samen jouw leven met je beperking(en) in kaart te brengen, in alle opzichten en via samenwerking met andere instanties. Bij het (na)doen of aanleren van handelingen en gedrag en het maken van gezamenlijke afspraken, kijken we steeds naar de aansluiting bij jouw belevingswereld. Dat doen we door navragen hoe jij dit hebt begrepen. Zo bekijken we of jij en je begeleider nog steeds dezelfde verwachtingen hebben van én met elkaar. Deze koppelen we, met jouw goedkeuring en wanneer nodig, ook terug aan je sociale netwerk en eventuele andere instanties. Daarnaast spreken we tijdens je begeleiding in begrijpelijk taalgebruik en oefenen we met sociale vaardigheden.  

Snel naar
Roelof En Anneke Bos Ambulant

Gezinsbegeleiding wanneer je een kindje hebt met een beperking
Heeft jouw kind een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand? Of heb je zelf een steuntje in de rug nodig bij de opvoeding? Samen met de ambulant begeleider brengen jullie in kaart welke hulp nodig is. Dit leggen we vast in een begeleidingsplan. Ook wanneer (tijdelijk) wonen, school, opvang en specialistische hulp nodig is, helpen wij daarbij. Ook dan komt de begeleider regelmatig langs om samen te bepalen of de hulp die je gezin en/of kind krijgt voldoende is. Of voor het bieden van opvoedondersteuning, het is maar net wat er nodig is binnen jouw gezin. Ook bij gezinsbegeleiding kijken we hoe familie, vrienden of andere instanties jouw gezin kunnen helpen. 

Het uitgangspunt van de begeleiding is het vergroten van eigen kracht en autonomie. Op weg naar een leven waar de licht verstandelijke beperking niet langer jouw leven bepaalt, maar jij zelf.