Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 5 mei 2022

Nieuwe aanbestedingen voor Icare Thuisbegeleiding in 2022

Icare Thuisbegeleiding heeft zich dit jaar voor het eerst vanuit de nieuwe organisatie kunnen inschrijven op diverse aanbestedingen Wmo en Jeugd. Wij zijn vanaf 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de thuisbegeleidingsteams van Icare en de ambulante teams van De Trans. Door deze samenvoeging kan Icare Thuisbegeleiding een brede groep mensen begeleiden. Van gezinnen met een hulpvraag op het gebied van opvoedondersteuning tot begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking en autisme.

Door deze verbreding creëren we ook weer nieuwe kansen bij de gemeenten in ons werkgebied. En met succes, we hebben meerdere gunningen voor bestaande én nieuwe contracten gekregen.

Samenwerkingen
In de gemeenten Oldambt, Pekela en Stadskanaal heeft Icare Thuisbegeleiding vanaf 1 juli 2022 een rechtstreeks contract. Hierdoor is het mogelijk om ambulante begeleiding aan de inwoners van deze gemeenten direct via de Wmo aan te bieden. Voorheen liep dit via onderaanneming bij Zorggroep Meander. Door het sluiten van een rechtstreeks contract met deze gemeenten wordt het voor de inwoners en medewerkers van deze gemeenten nog makkelijker om ons rechtstreeks bij ons begeleiding te regelen.  

In Dronten is Icare Thuisbegeleiding, binnen de Wmo en Jeugd, vanaf 2023 één van de aanbieders voor het geven van begeleiding aan onze brede doelgroep. De aanbesteding is ons, inclusief een mooie beoordeling, gegund vanaf 2023 voor minimaal vier jaar en maximaal zes jaar. Dronten heeft bewust gekozen om een tussen de drie en vijf aanbieders per doelgroep te contracteren om genoeg keuzevrijheid aan de cliënt te geven, maar ook een goede samenwerking aan te gaan met ons als een van de zorgaanbieders daar.

Door het Regionaal Serviceteam Jeugd (RSJ) is ons de aanbesteding voor Specialistische Jeugdhulp in de regio IJsselland gegund. Dit betekent dat wij in de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland dit jaar en komend jaar rechtstreeks ambulante begeleiding kunnen bieden aan de jeugdige inwoners onder 18 jaar.


Nog lopend
De Wmo aanbesteding van gemeente Ede, waar wij ons hebben ingeschreven op het perceel ambulante begeleiding, loopt nog. Dit jaar is Icare Thuisbegeleiding al één van de aanbieders in de gemeente. Wij verwachten eind oktober 2022 te horen dat de inwoners van gemeente Ede ook in 2023 op onze begeleiding kunnen rekenen.

Heeft u vragen over een lopende of nieuwe aanbesteding? Neem dan contact op met de afdeling zorgcontractering:
 
Telefoon:  06 836 670 01 
E-mail:      zorgverkoop@icaretbg.nl