Doorgaan naar inhoud
Zoeken
Waar bent u naar op zoek?
Bekijk onze veelgestelde vragen.
Menu
Artikel gepubliceerd op 1 september 2022

Icare Thuisbegeleiding heeft vermelding op HKZ certificaat Icare

Opvallende positieve punten uit de audit waren:

  • Er is succesvol geïnvesteerd in verhoging van het deskundigheidsniveau en de samenwerking in de teams. Dit resulteert in een efficiëntere werkwijze.
  • Uit medewerkersgesprekken blijkt dat de continuïteit in de zorg rond de cliënt, na de samenvoeging per 1 januari 2022 van de extramurale teams van De Trans en Icare V&V, is gehandhaafd. Veranderingen hebben niet geleid tot klachten. 
  • Binnen de kaders van Espria en Icare V&V worden steeds meer documenten toegespitst op de werkzaamheden uitgevoerd door Icare Thuisbegeleiding. 
  • Medewerkers zijn goed geïnformeerd over wat er speelt binnen de organisatie door de tweewekelijkse interne nieuwsbrief en de periodieke teams- en coördinatoren overleggen. 
  • Medewerkers ervaren korte lijnen.

De auditor heeft de eis gesteld dat we de evaluaties en zorgplannen actueel moeten maken én houden om de cliënt en het netwerk rondom de cliënt actueel geïnformeerd te houden. Ook het registreren van incidenten moet worden verbeterd om herhaling te voorkomen danwel te beperken. De organisatie heeft de verbeterpunten reeds opgepakt. 

In het geheel was de auditor erg onder de indruk van hetgeen de nieuwe organisatie Icare Thuisbegeleiding in het afgelopen half jaar heeft gedaan en bereikt. Daar zijn wij allemaal trots op.