Menu

Icare Thuisbegeleiding getroffen door beveiligingsincident Nedap

Afbeelding: carenprintscreen

Icare Thuisbegeleiding is één van de zorgorganisaties die is getroffen door een beveiligingsincident bij Carenzorgt.nl van Nedap. Nedap heeft meteen maatregelen genomen. Helaas kon niet worden voorkomen dat ook informatie van cliënten van Icare Thuisbegeleiding is gedownload uit het zorgportaal Carenzorgt. Op dinsdag 25 oktober werd Icare Thuisgebegeleiding hierover door Nedap geïnformeerd.


Icare Thuisbegeleiding vindt privacy en beveiliging van gegevens zeer belangrijk en heeft hier doorlopend aandacht voor. Wij hebben van dit incident dan ook direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij betreuren het zeer dat dit heeft kunnen plaatsvinden. De cliënten die getroffen zijn, ontvangen hierover een bericht. 
 

Meer informatie

Nedap heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie is direct na deze aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond. Carenzorgt.nl is een digitale omgeving waar mensen en zorginstanties informatie met elkaar uitwisselen. Het systeem wordt gebruikt door bijna een half miljoen mensen en ruim 9.000 zorgaanbieders. Nedap is de leverancier van Carenzorgt.nl.

  • Wilt u aanvullende informatie en antwoord op veelgestelde vragen, dan verwijzen we u naar dit bericht op de website van Carentzorg.nl. Een belangrijke tip die u daarin leest, is om uw wachtwoord aan te passen. 
  • Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de Icare Zorgcentrale via telefonnummer 0900 88 33 of door in te loggen in uw dossier op Carenzorgt.nl
  • Over hoe wij omgegaan met persoonsgegevens, leest u hier. De verantwoordelijkheid hiervoor hebben wij belegd bij Icare.